Nötbog behöver lång tid i fuktig värme för att bli riktigt mör. Här serveras den som en härlig gryta kryddad med paprika, chili och kummin. Om du gör klar grytan dagen innan den ska ätas behöver du bara värma på den före servering. Och grytan mår fint av att stå till sig över natten.
Gryta på nötbog med kummin och paprika
Ingredienser
4 portioner
500 g nötbog/märgpipa, tärnad 3×3 cm
2 gula lökar, hackade
smör till stekning
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk kumminfrön, mortlade
2 krm malen chilipeppar
2 msk tomatpuré
vatten
3 morötter, i slantar
3 röda paprikor, tärnade 2×2 cm
Till servering:
kokt potatis
brytbönor
Gör så här
Fräs löken i smör i en gryta och strö över paprikapulver. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten så det täcker. Koka upp och tillsätt köttet lite i taget, och vänta så att vattnet kokar upp emellan. Sjud köttet under lock 1 timme.
Tillsätt morötter och fortsätt sjuda ca 40 minuter tills köttet är mört. Tillsätt paprikan och låt allt bli varmt.
Servera med kokt potatis och bönor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Nattbakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär
Nötbog i ugn med rotsaker
Pikant sås av nötbog till pasta
Chimichurrimarinerad grillad picanha med rökt paprika- och chilismör
Helstekt lammentrecôte med vitlökssås, paprika och getostgnocchi
Stekt chorizo med sallad på kronärtskocka, purjolök och rostad paprika