Oxrulader med fransk potatiskaka
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Gnid in rostbiffen med en härlig kryddblanding innan du steker den i ugnen. Goda tillbehör till köttet är en spännande sallad på strimlad rotselleri och lingon med smak från BBQ-sås. Receptet kan med fördel dubbleras. Recept av Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.
En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.
De här grillspetten får härlig tex mex-smak av den kryddiga marinaden. Grilla på utegrill eller i grillpanna, och servera med guacamole och tortillabröd.
I tex mex-köket är det populärt med burritos, vilket är ett lätt grillat tortillabröd med fyllning. Dessa burritos med nötkött och krämig avokadosalsa fyller vi med också med fräscha grönsaker.
Enligt originalreceptet ska en klassisk svensk råbiff göras på oxfilé, numera är innanlåret så fint, att det går precis lika bra att använda det. Klassiska tillbehör till svensk råbiff är rödbetor, kapris och saltgurka.
Originalet av wallenbergare lagas på kalvfärs, men då det är svårt att hitta svensk kalvfärs går det lika bra att använda nötfärs som i det här receptet.
Stekt lövbiff med kryddsmör passar till helg och varför inte till nyår? Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lövbiff.
Den här rätten består av fyllda oxrulader som sjuder i en sås kryddad med lagerblad, tomat och vin. Inspirationen kommer från Malta, och receptet kan dubbleras.
En snabblagad wok på strimlad lövbiff eller innanlår, som kryddas med chili och sesam. Till köttet serveras ett läckert äggris.
Det här är nog världens snabbaste allt i ett-wok. Perfekt att bjuda på när du kommer hem i sista minuten.