
Oxrulader med fransk potatiskaka
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Gnid in rostbiffen med en härlig kryddblanding innan du steker den i ugnen. Goda tillbehör till köttet är en spännande sallad på strimlad rotselleri och lingon med smak från BBQ-sås. Receptet kan med fördel dubbleras. Recept av Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.
Fajitas är tex mex-mat när den är som bäst, kött, grönsaker och en krämig sås som fyllning i tortillabröd.
Lövbiff med fyllning känns extra festligt, kanske till fredagsmyset? Servera en pytt på vitaminrika grönsaker och pasta till.
Fyllda strutar med Västerbottensost, päron och en läcker potatiskräm. Servera som förrätt eller på buffé. Perfekt mingelmat.
En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.
De här grillspetten får härlig tex mex-smak av den kryddiga marinaden. Grilla på utegrill eller i grillpanna, och servera med guacamole och tortillabröd.
I tex mex-köket är det populärt med burritos, ett lätt grillat tortillabröd med fyllning. Här fyller vi med strimlat nötkött och en krämig avokadosalsa.
Enligt originalreceptet ska en klassisk svensk råbiff göras på oxfilé, numera är innanlåret så fint, att det går precis lika bra att använda det. Klassiska tillbehör till svensk råbiff är rödbetor, kapris och saltgurka.
Den här grytsteken får smak av citron och kardemumma. Kul omväxling till en söndagsstek med klassiska smaker.
Originalet av wallenbergare lagas på kalvfärs, men då det är svårt att hitta svensk kalvfärs går det lika bra att använda nötfärs som i det här receptet.