Innanlår

Oxrullader med fransk potatiskaka

Oxrulader med fransk potatiskaka

De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.

Hackat innanlår med syltad kålrabbi och emulsion på dragon

Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Rostbiff med lingon-BBQ och sellerislaw

Gnid in rostbiffen med en härlig kryddblanding innan du steker den i ugnen. Goda tillbehör till köttet är en spännande sallad på strimlad rotselleri och lingon med smak från BBQ-sås. Receptet kan med fördel dubbleras. Recept av Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.

Mexikanska grillspett med guacamole

De här grillspetten får härlig tex mex-smak av den kryddiga marinaden. Grilla på utegrill eller i grillpanna, och servera med guacamole och tortillabröd. 

Burritos med krämig avokadosalsa

Burritos med nötkött och krämig avokadosalsa

I tex mex-köket är det populärt med burritos, vilket är ett lätt grillat tortillabröd med fyllning. Dessa burritos med nötkött och krämig avokadosalsa fyller vi med också med fräscha grönsaker.

Klassisk svensk råbiff

Klassisk svensk råbiff

Enligt originalreceptet ska en klassisk svensk råbiff göras på oxfilé, numera är innanlåret så fint, att det går precis lika bra att använda det. Klassiska tillbehör till svensk råbiff är rödbetor, kapris och saltgurka.

Wallenbergare

Wallenbergare

Originalet av wallenbergare lagas på kalvfärs, men då det är svårt att hitta svensk kalvfärs går det lika bra att använda nötfärs som i det här receptet.

Stekt lövbiff med kryddsmör

Stekt lövbiff med kryddsmör passar till helg och varför inte till nyår? Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lövbiff.

Rulla till toppen