I tex mex-köket är det populärt med burritos, vilket är ett lätt grillat tortillabröd med fyllning. Dessa burritos med nötkött och krämig avokadosalsa fyller vi med också med fräscha grönsaker.
Burritos med nötkött och krämig avokadosalsa
Ingredienser
4 portioner
500 g rostbiff eller innanlår, strimlat
4 feferoni
1 msk neutral olja
salt och vitpeppar
Avokadosalsa:
2 mogna avokador
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och svartpeppar
Till servering:
4 tortillabröd
4 tomater, tärnade
1 gul paprika, tärnad
½ isbergssallatshuvud, strimlat
1 gul lök, hackad
4 feferoni
Gör så här
Värm ugnen till 200°C. Dela feferonin, kärna ur och strimla. Stek köttet i oljan. Tillsätt feferoni, salt och peppar.
Värm tortillabröden ca 2 minuter.
Salsa: Dela avokadorna och ta bort kärnan. Mosa fruktköttet med hjälp av en gaffel. Blanda samman med gräddfil, crème fraiche, citronsaft och vitlök. Krydda med salt och peppar.
Servering: Lägg kött, grönsaker och resterande feferoni på tortillan, och forma till en strut. Toppa med salsa. Vira eventuellt folie runt bottnen.
Tips: Tortillabröden kan även värmas i mikrovågsugn under hushållspapper.