Krämig kålsoppa med lamm och apelsin | Svenskt Kött

Krämig kålsoppa med lamm och apelsin

Ingredienser

4 portioner

200 g mjölig potatis, i bitar
1 liter vatten
1 kanelstång
2 tärningar köttbuljong
1 rödlök, tunt skivad
200 g spetskål, strimlad
100 g små broccolibuketter
½ dl apelsinsaft, pressad
½ dl grädde

Att toppa med:
200 g lammstek, färdigstekt i tunna strimlor
1 apelsin, i skinnfria klyftor
2 tsk apelsinskal, rivet

Gör så här

Koka potatisen helt mjuk i 6 dl vatten tillsammans med kanelstång och buljongtärningar. Ta upp kanelstången. Mixa potatisen, lägg tillbaka kanelstången och tillsätt resten av vattnet.

Lägg i lök och kål, koka upp och sänk värmen. Sjud 10 minuter. Tillsätt broccolin och sjud ytterligare ett par minuter. Ta upp kanelstången.

Rör ned apelsinsaft och grädde i soppan. 

Servering:
Toppa soppan med med kött, apelsinklyftor och apelsincest före servering.

Tips:
Spetskålen kan bytas ut mot savoykål eller färsk vitkål.

FLER RECEPT

Rulla till toppen