Kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad

Dessa kryddiga BBQ-ribs med krämig majs och stekt hjärtsallad passar perfekt när man vill grilla svenskt under sommaren. Revbenen blir extra goda om de förkokas innan de ska grillas. En kryddig grillsås sätter fin smak. Hjärtsallad blir supergod om den steks eller grillas, och blir ett förträffligt tillbehör.

Ingredienser

4 personer

Grillsås:
1 dl barbecuesås
½ dl srirachasås
1 tsk ljus soja
½ tsk korianderfrön, stötta
1 msk honung
4 cm färsk ingefära, finriven

BBQ-ribs:
800 g tunna revben
3 msk salt
2 vitlöksklyftor

Krämig majs:
3 msk vetemjöl
50 g smör
3 dl mjölk
2 dl grädde
3 dl majskorn
1 jalapeño eller grön chili, urkärnad och strimlad
½ tsk salt
½ krm malen svartpeppar

Grillad hjärtsallad med zucchini:
2 hjärtsalladshuvuden
½ zucchini
1 tsk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
½ tsk salt
20 korianderblad, plockade

Gör så här

Grillsås: Blanda samman barbecuesås, srirachasås, soja, korianderfrön, honung och ingefära.

BBQ-ribs: Lägg revbensspjällen i en stor gryta och häll på vatten så att det täcker. Strö ner saltet och lägg ner vitlöksklyftorna. Koka upp, sänk värmen till medel och koka ca 2 timmar. När köttet lossnar från benen är det klart. Värm ugnen till 175°. Pensla revbenen med grillsåsen, lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugnen ca 20 minuter, tills de får färg. Pensla med blandningen igen efter halva tiden.

Krämig majs: Smält smöret i en gryta och tillsätt vetemjöl under omrörning till en jämn redning. Häll i mjölken och grädden, lite i taget, och låt det koka upp under omrörning. Krydda med salt och peppar. Vänd ner majs och jalapeño i såsen.

Grillad hjärtsallad med zucchini: Skär hjärtsalladen på längden och lämna kvar en liten del av roten så att salladen håller ihop. Skölj och torka den i en ren kökshandduk. Sätt en grillpanna eller stekpanna på spisen på högsta värme. När pannan är riktigt varm, lägg ner salladshuvudet med snittytan neråt. Låt den få ordentligt med färg, vänd och stek på andra sidan. Skär zucchinin i tunna skivor med mandolin. Vänd den stekta salladen i olivolja, citron och salt. Tillsätt zucchinin och korianderbladen.

Servering:  Lägg upp majsen i portionsskålar. Lägg upp revbensspjällen och salladen på serveringstallrikar och toppa med koriander. Servera med majsen.

Tips! Om du använder tryckkokare kan spjällen kokas i den i cirka 30 minuter.
Receptet är framtaget av kocken Frida Nilsson.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top