Rostbiff med krämig rotselleri, hyvlad blekselleri och smörstekt kapris

En läcker och spännande kombination med rotbiff och två sorters selleri. Servera som förrätt eller på buffé. 

Ingredienser

4 portioner, förrätt

200 g tillagad rostbiff, i tunna skivor

Krämig rotselleri:
200 g rotselleri (ca ¼), skalad
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche

2 blekselleristjälkar
2 msk kapris
smör att steka i
finklippt persilja

Gör så här

Krämig selleri:
Skär rotsellerin i smala strimlor. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka någon minut. Häll över strimlorna i en sil och sänk ned den i en skål med iskallt vatten. När sellerin är kyld, låt den rinna av. Blanda samman strimlorna med majonnäs, crème fraiche,salt och peppar. 

Strimla blekselleristjälkarna tunt. Stek kaprisen i smör.

Lägg upp rostbiffen, strö över kapris och blekselleri och toppa med den krämiga rotsellerin. Strö över persiljan och servera genast. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT