Parisare med köttfärs, stekt ägg, kapris och inlagda rödbetor

Hamburgare med formbröd

En parisare är en härlig retrorätt som serveras som lunch- eller kvällsmacka. Det här är perfekt när du känner dig sugen på något litet men varmt. Parisare kallas också för parisersmörgås eller pariserbiff. Det är helt enkelt som en hamburgare med formbröd.

Denna parisare med köttfärs, stekt ägg, kapris och inlagda rödbetor är lätt att göra. Först blandar du färsen till biffen. Sedan är det bara att steka biffen, ägget och brödskivan. Enklare än så blir det knappast. Vill man variera det hela kan man även lägga lite hackad saltgurka i färsbiffen. Vill du göra en norrländsk parisare byter du färsbiffen mot en ordentlig skiva falukorv.

Varför ska man välja svenskt kött?

Kom ihåg att alltid välja svensk färs när du ska göra parisare – det är både hållbart och smart. Då bidrar du dessutom till en lägre klimatpåverkan globalt, lägre antibiotikaanvändning, fler arbetstillfällen samt en högre självförsörjningsgrad i Sverige. Titta efter märket Kött från Sverige.

Ingredienser

1 portion

125 g köttfärs
2 tsk vatten
1 msk gul lök, hackad
1 msk inlagda rödbetor, hackade
1 msk kapris
salt och malen vitpeppar
smör till stekning

Till servering:
1 ägg, stekt
1 skiva stekt vitt bröd
1 salladsblad
hackade rödbetor
kapris

Gör så här

Blanda samman färs, lök, kapris, rödbetor och vatten. Rör färsen smidig och krydda med salt och peppar. Forma en rejäl biff med vattensköljda händer.

Stek biffen på medelvärme 4 minuter per sida. Stek ägget och därefter brödskivan. Lägg skivan på tallriken.

Placera ett salladsblad på brödskivan och lägg på biffen. Toppa med stekt ägg och garnera med lite rödbetor och kapris.

FLER RECEPT

Rulla till toppen