En parisare är en härligt retro lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff.

En parisare är en härligt retro lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff.
1 portion
125 g köttfärs
2 tsk vatten
1 msk gul lök, hackad
1 msk inlagda rödbetor, hackade
1 msk kapris
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Till servering:
1 ägg, stekt
1 skiva stekt vitt bröd
1 sallatsblad
hackade rödbetor
kapris
Blanda samman färs, lök, kapris, rödbetor och vatten. Rör färsen smidig och krydda med salt och peppar. Forma en rejäl biff med vattensköljda händer.
Stek biffen på medelvärme 4 minuter per sida. Stek ägget och därefter brödskivan. Lägg skivan på tallriken.
Placera ett salladsblad på brödskivan och lägg på biffen. Toppa med stekt ägg och garnera med lite rödbetor och kapris.