Wraps med skinka och krämig sallad | Svenskt Kött

Wraps med skinka och krämig sallad

Enkla wraps till sportlov och picknick

Dessa wraps med skinka och krämig sallad är smidig mat att ta med ut på picknicken såväl som i pulkabacken på sportlovet eller i skogen på höstlovet. Den krämiga salladen görs av pustasallad som är en klassisk grönsaksinläggning med färdigstrimlade grönsaker i en god och sötsyrlig lag. När den blandas med crème fraiche blir det lite som en coleslaw. Du hittar pustasallad bland de vanliga grönsakskonserver i matbutiken.

Skinkan går fint att byta mot exempelvis rostbiff, salami, annan smörgåsmat eller överbliven, tunnskivad stek från middagen. Perfekt när du vill ta vara på resterna!

Ingredienser

4 stycken

1 burk pustasallad à 450g
½ dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 krm lökpulver
salt, svartpeppar

100–120g rökt skinka
4–8 salladsblad
4 tortillabröd (medium)

Gör så här

Låt pustasalladen rinna av i ett durkslag. Blanda den med crème fraiche, majonnäs, lökpulver, salt och peppar.

Lägg 1–2 salladsblad i ena änden av varje tortillabröd. Lägg på skinka och klicka på röran. Vik upp undersidan och sedan sidorna. Svep in wrapsen i smörgås- eller bakplåtspapper och fäst med ett snöre.

Receptet är skapat av Madeleine Landley

Madeleine Landley är receptkreatör, fotograf och kokboksförfattare. Hon driver också en av Sveriges största matbloggar Landleys kök.

Varför ska man välja svenskt griskött?

Grisen har historiskt sett alltid varit en naturlig del av kretsloppet. Förr var det vanligt att ge grisen matrester, potatisskal och annat som blev över i hushållet. Så är det fortfarande, fast resterna kommer från livsmedelsindustrin. Grisarnas gödsel blir en viktig resurs för att sedan kunna odla livsmedel till människor och för att producera biogas, som kan ersätta fossila bränslen.

Den svenska djurskyddslagen garanterar att grisarna föds upp i en miljö där de kan utöva sina naturliga beteenden. Suggor ska gå fritt och inte hållas uppbundna eller vara fixerade. Smågrisar ska ha ett eget fredat och uppvärmt utrymme där de inte är i vägen för suggan. Grisarna får strö att böka i för att sysselsätta sig, exempelvis halm eller torv. I Sverige hålls suggorna lösa och har alltid möjlighet att bädda med strö inför grisningen, vilket är en stark instinkt hos suggan.

» Läs mer om varför du ska välja svenskt griskött

FLER RECEPT

Rulla till toppen