Fajitas är tex mex-mat när den är som bäst, kött, grönsaker och en krämig sås som fyllning i tortillabröd.
Fajitas
Ingredienser
4 portioner
500 g lövbiff (innanlår), strimlad
1 tsk fajitakrydda
salt och grovmalen svartpeppar
neutral oja till stekning
Avokadosås:
1 avokado
2 tsk pressad citronsaft
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta, riven
salt och malen svartpeppar
Fyllning:
4 tomater, skivade
1 gul paprika, strimlad
grönsallad eller isbergssallad, riven
Till servering:
4 tortillabröd
Gör så här
Börja med att göra avokadosås:
Mosa avokadon och blanda med citronsaft. Rör ner gräddfil, vitlök, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
Krydda köttet med fajitakrydda, salt och peppar. Stek det i olja.
Värm tortillabröden i ugn eller mikro. Fyll bröden med kött och grönsaker. Toppa med avokadosås och rulla ihop till strutar.
Tips:
Rätten kan även lagas av färsk rostbiff.