Fajitas | Svenskt Kött

Fajitas

Fajitas är tex mex-mat när den är som bäst, kött, grönsaker och en krämig sås som fyllning i tortillabröd. 

Ingredienser

4 portioner

500 g lövbiff (innanlår), strimlad
1 tsk fajitakrydda
salt och grovmalen svartpeppar
neutral oja till stekning

Avokadosås:
1 avokado
2 tsk pressad citronsaft
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta, riven
salt och malen svartpeppar

Fyllning:
4 tomater, skivade
1 gul paprika, strimlad
grönsallad eller isbergssallad, riven

Till servering:
4 tortillabröd

Gör så här

Börja med att göra avokadosås:
Mosa avokadon och blanda med citronsaft. Rör ner gräddfil, vitlök, salt och peppar. Ställ svalt till servering.

Krydda köttet med fajitakrydda, salt och peppar. Stek det i olja.

Värm tortillabröden i ugn eller mikro. Fyll bröden med kött och grönsaker. Toppa med avokadosås och rulla ihop till strutar.

Tips:
Rätten kan även lagas av färsk rostbiff.

FLER RECEPT

Rulla till toppen