Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i köttet och låt stå i kyl 1−2 timmar.
Förbered bröd, riven ost, tacosås, sallad, tomater, gräddfil, lime och guacamole.
Ta fram köttet så att det är rumsvarmt när det ska stekas.Torka av köttet och stek det i olja på hög värme i en stekpanna, ca 7 minuter per sida. Lägg det på en skärbräda, låt vila i ca 10 minuter.
Fräs löken i olja på medelvärme i samma panna där du stekte köttet. Den ska inte få färg utan bara bli mjuk och genomskinlig. Tillsätt paprika och fortsätt att fräsa till allt är mjukt. Lägg blandningen i en skål.
Dela köttet i två delar. Skär varje bit i strimlor, tvärs över muskelfibrerna, från långsidan. Den långsmala köttbiten ska alltså inte skäras som en brödlimpa, från kortsidan för då blir det segt, utan från långsidan.
Värm köttet med lök- och paprikablandningen samt kryddmixen i en traktörpanna. Tillsätt eventuellt lite vatten om blandningen är för torr. Servera genast med tillbehören.