En hamburgare med tex mex-inspiration. Ost, paprika, tacosås och mosad avokado sätter smak på burgaren.
Mex Burger
Ingredienser
4 portioner
500 g grovmalen nötfärs
salt och malen vitpeppar
Avokadomos:
2 avokador
1 msk citronsaft
salt och malen svartpeppar
Till servering:
4 grova hamburgerbröd, delat
4 msk tacosås
½ isbergssalladshuvud, strimlat
4 msk riven ost
2 krm paprikapulver
4 feferoni
Gör så här
Avokadomos:
Mosa avokadoköttet och blanda med citron. Smaksätt med salt och peppar.
Blanda samman köttfärs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.
Servering:
Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Bred på tacosås. Lägg på sallad, hamburgare och avokadomos. Strö över ost. Pudra över paprikapulver och garnera med feferoni.