Mex Burger

En hamburgare med tex mex-inspiration. Ost, paprika, tacosås och mosad avokado sätter smak på burgaren. 

Ingredienser

4 portioner

500 g grovmalen nötfärs
salt och malen vitpeppar

Avokadomos:
2 avokador
1 msk citronsaft
salt och malen svartpeppar

Till servering:
4 grova hamburgerbröd, delat
4 msk tacosås
½ isbergssalladshuvud, strimlat
4 msk riven ost
2 krm paprikapulver
4 feferoni

Gör så här

Avokadomos:
Mosa avokadoköttet och blanda med citron. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda samman köttfärs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.

Servering:
Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Bred på tacosås. Lägg på sallad, hamburgare och avokadomos. Strö över ost. Pudra över paprikapulver och garnera med feferoni.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top