Om receptet till den här burgaren kommer från Texas eller ej låter vi vara osagt. Men nog är den god, serverad med coleslaw, knaprigt bacon och stekt ägg.
Texas burger
Ingredienser
4 portioner
500 g grovmalen nötfärs
1 tsk salt
1 tsk worcestershiresås
1 krm malen vitpeppar
1 krm malen svartpeppar
1 msk smör
Coleslaw:
200 g vitkål, strimlad
1 morot, grovriven
1 ½ dl lätt creme fraiche
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk senap
1 krm strösocker
salt och malen vitpeppar
Till servering:
4 grovt portionsbröd, delade
4 skivor bacon
4 ägg
2 msk ketchup
2 krm curry
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till coleslaw och ställ kallt till servering.
Rör samman färs och salt, så blir den lite seg och håller ihop. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Krydda med peppar. Skär ett rutmönster i färsen.
Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek äggen. Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Grilla eller stek köttfärsbiffarna 3 minuter per sida.
Servering:
Lägg på coleslaw, hamburgare och bacon på brödet. Lägg på äggen, toppa med ketchup och pudra över curry.