Texas Cheese Steak Sandwich

När man styckar rostbiffen anatomiskt kan man få ut tre styckningsdetaljer. Själva rostbiffen, den långsmala rostasen och en mindre del som sitter undertill, den som kallas spegeln. Det köttet är mört och passar utmärkt att grilla. Här lägger vi det på en läcker macka tillsammans med stekt ägg och smält queso fresco, en ost som är populär Sydamerika och Mexiko. Hittar du inte queso fresco, använd gräddost.

Ingredienser

4 portioner

400 g rostbiffsspegel, 2−3 st
salt och malen svartpeppar
2 gula lökar, skivade
2 poblano chili eller grön paprika, strimlad
4 luftiga baguetter
2 dl queso fresco, riven
4 ägg
olja till stekning

Till servering:
majschips
friterade stavar av pickels 

Gör så här

Strö salt och peppar över köttet. Värm ugnen till 275° och grill. Hetta upp olja i en panna och stek löken gyllenbrun på medelvärme. Tillsätt poblano och stek med någon minut. Lyft lök och poblano ur pannan och lägg åt sidan.

Hetta upp panna igen och stek rostbiffspegeln till önskad stekningsgrad. (T ex 58° för medium rare, 60° för medium eller 70° för genomstekt) Ta upp köttet och låt det vila några minuter. Stek äggen.

Tranchera köttet genom att skära 1 cm skivor tvärs över muskeltrådarna. Dela brödet nästan helt igenom, täck med ost och smält under grill i ugnen några sekunder. Ta ut och lägg på lök och poblano. Lägg på köttet och sist äggen. Servera med majschips och friterade picklesstavar. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top