Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs

Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs

Vad sägs om en läcker sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs? Här bjuds man på flera texturer och extra allt i form av sälta, syra, sötma, hetta och ohemula mängder umami. En bättre och enklare sommarrätt för grillen får man leta efter.

Ingredienser

4 personer

Grillat sidfläsk:
½ dl japansk ljus soja eller vanlig soja
½ dl mirin eller lätt vitt vin
3 msk risvinäger
3 msk honung
500 g rökt sidfläsk på bit

Sesammajonnäs:
4 vitlöksklyftor
4 msk sesamfrön
2 dl majonnäs
3 msk vit miso
1 msk sesamolja

Till servering:
8 stora toastbröd
300 gram färdig kimchi

Gör så här

Koka ihop soja, mirin, risvinäger och honung till hälften så den blir lite simmig

Skär fläsket i halvcentimetertjocka skivor och grilla det över träkol. Var tålmodig, det brinner en hel del när fettet smälter över den glödande kolen. Det går naturligtvis att göra i stekpannan på spisen men allra godast blir det på träkol. Pensla fläskskivorna innan, under och efter grillningen med honungsglazen. När skivorna är välgrillade och ytan karamelliserad är fläsket klart.

Skala och grilla (eller stek) vitlöksklyftorna så de får fin rostad yta och är mjuka helt igenom.
Rosta sesamfröna i torr panna tills de är gyllenbruna. Mixa de rostade vitlöksklyftorna och sesamfröna med majonnäs, vit miso och sesamolja med en handmixer.

Rosta toastbröden krispiga i en torr panna på ena sidan.

Lägg bröden med den rostade sidan nedåt. Fördela på majonnäsen och lägg på en ordentlig portion kimchi. Lägg på ett par skivor sidfläsk och avsluta med en skiva bröd överst. Pressa ihop bröden och ät med händerna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top