Kimchi: Blanda samman salt och vatten och rör tills saltet lösts upp. Skär kinakål i mindre bitar. Halvera gurka och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i tunna skivor på en mandolin. Skölj och torka resten av grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Mixa grönsaker och gurkkärnor till en pasta. Massera in pastan i kålen och blanda i gurkskivorna. Fördela blandningen i rengjorda burkar med patentlock. Häll över saltlag så att det täcker och sätt burkarna för fermentering i 10–14 dagar. Lätta på locket på burkarna en gång om dagen, så att luften kan pysa ut.
Kålpuré: Snitta kålen grovt och skär jalapeñon i mindre bitar. Koka kål och jalapeño tills kålen är mjuk. Häll av vätskan och mixa kålen till en pasta. Krydda med lime och salt.
Fläskfilémedaljonger: Skär köttet i fyra medaljonger, 2 ½ cm tjocka. Torka köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Värm smör i en panna på hög värme och tillsätt salviabladen. Bryn köttet 1 minut på var sida. Sänk värmen till låg och stek köttet färdigt i cirka 2 minuter på var sida.
Servering: Lägg upp en matsked kålpuré på mitten av tallriken. Lägg på köttet, salviabladen och kimchi vid sidan av.