Biff med gorgonzolasås

Den här rätten är en riktig klassiker. Biff stekt i skivor och serverad med en härlig gorgonzolasås och pasta. Snabblagat och perfekt för fredagsmyset.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor biff á 125 g
salt och malen svartpeppar
2 tsk smör

Sås:
1 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl grädde
150 g gorgonzola, skivad
1 purjolök, i fina strimlor
1 morot, i fina strimlor

Till servering:
pasta

Gör så här

Börja med gorgonzolasåsen: Vispa ut mjölet i lite av buljongen i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen, grädde och ost. Värm och rör såsen tills osten har smält. Lägg i grönsakerna och låt såsen koka ihop några minuter. Håll varm till servering.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Krydda köttet med salt och peppar, bryn smör i en stekpanna och stek biffarna 2−3 minuter på varje sida.

Fördela pastan på varma tallrikar. Lägg upp biffarna och häll såsen med grönsakerna över. Servera genast.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top