Den här rätten är en riktig klassiker. Biff stekt i skivor och serverad med en härlig rödvinssås. Du får också förslag på vad du kan servera till.
Biff med rödvinssås
Ingredienser
4 portioner
500 g biff, i skivor
salt och malen vitpeppar
2 msk smör
Rödvinssås:
1 gul lök, finhackad
2 tsk smör
2 dl rött vin
2 dl köttbuljong
1 färsk timjankvist eller 2 tsk torkad timjan
2 tsk tomatpuré
Till servering:
potatisklyftor
tomatsallad
Gör så här
Börja med att göra i ordning de tillbehör du tänkt servera, till exempel klyftpotatis och tomatsallad.
Rödvinssås: Fräs löken i smör och flytta över den till en kastrull. Häll på vin och buljong. Rör ner tomatpurén, lägg i timjankvisten, och koka upp. Låt sjuda ca 5 minuter.
Banka ut biffarna och krydda med salt och peppar. Stek dem i smör 2−3 minuter per sida. Sila såsen och häll den över biffarna.
Servera med potatisklyftor och tomatsallad.