Tärna potatisen och skölj i kallt vatten för att bli av med stärkelsen. Häll av vattnet och bryn i smör. Sänk värmen och stek potatisen färdig i olja medelhög värme. Potatisen skall bli gyllenbrun och vara mjuk i mitten.
Senapskräm:
Vispa grädden till fast skum och rör ner senapen. Lägg upp krämen i 4 små serveringsskålar.
Äggulor:
Knäck äggen försiktigt och häll äggen genom handen, ett i taget, så att vitan rinner ut mellan fingrarna, och gulan bevaras hel och fin. Lägg över i skålar, täck med plastfolie och ställ i kyl till servering.
Bryn löken i smör i het panna. Sänk värmen och låt löken steka mjuk och gyllenbrun. Blanda lök och potatis och håll varmt.
Hetta upp en panna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i omgångar i het panna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek köttet någon minut. Det ska vara lätt rosa i mitten.
Lägg upp köttet på den ena halvan av tallriken och potatisen på den andra. Ställ äggulan i sin skål i mitten, skålen med senapskrämen intill, och strö över persiljan.
Tips:
Spara äggvitorna till maräng.