En av de mest klassiska rätterna med entrecote är stekt i skivor och serverad med rödvinssås. Du får också förslag på vad du kan servera till den här mustiga rätten.
Entrecôte med rödvinssås
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecôte
salt och grovkrossad svartpeppar
1 msk smör
Rödvinssås:
2 dl kraftig köttbuljong
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl eller arrowrot
vatten
salt och malen vit peppar
Till servering:
kokt potatis
haricots verts
Gör så här
Rösvinssås:
Koka upp buljong, rödvin och tomatpuré. Tillsätt potatismjöl blandat med lite kallt vatten och låt såsen sjuda men inte koka. Krydda med salt och peppar.
Krydda köttet med salt och peppar. Stek entrecôten i smör 2−3 minuter per sida.
Servera med rödvinssås, kokt potatis och haricots verts.