Lammkött: Bog

Daal med röda linser

Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. ”När man gör en gryta så är tiden viktig. Ju längre grytan får koka och ju längre den får stå desto godare blir den faktiskt” säger Anette Rosvall. ”Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag?” Den här grytan (eller soppan) har dock extra allt. 

Läs mer

Lammgryta med rosmarin och svamp

Gryta på lammkött går snabbare att laga än gryta på nötkött, så här kommer en härlig gryta på bog av lamm som blir klar på ca en halvtimme. Smakerna av rosmarin och oliver för tankarna till Medelhavet, precis som tillbehöret cous cous.

Läs mer

Dillkött på lamm

Det möra och fina lammköttet passar utmärkt att laga som dillkött. Hittar du lammbog (eller lammrygg), passa då på att göra ett riktigt gammaldags långkok. Förr kryddade man dillkött med ättika och socker för att få syra och sötma. I den moderna matlagningen är det många som föredrar en mindre söt rätt, kryddad med fräsch citron.

Läs mer

Lamm i kål

Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok. På norskt vis serveras rätten med kokt potatis och kokta morötter, medan svenskar gärna vill ha lingonsylt till.

Läs mer

Rimmat kött

Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.

Läs mer

Grillspett

Det här är ett grundrecept på grillspett av antingen gris, nöt eller lammkött. Du får också förslag på goda grillsåser att servera till. 

Läs mer
Scroll to Top