Servera den här härliga grytan med tex mex tillbehör, och vips blir den mexikansk. Griskött har relativt kort tillagningstid och du har grytan på bordet inom en timme.
Mexikansk gryta
Ingredienser
4 portioner
500 g grisbog, tärnad 2×2 cm
2 msk kinesisk soja
3 tsk chilipulver
4 dl köttbuljong
1 gul lök, i bitar
200 g rotselleri, i små bitar
1 stor morot, i slantar
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, hackade
salt och svartpeppar
2 msk vetemjöl
vatten
1 grön paprika, strimlad
Till servering:
ris
majskorn
nachips
Gör så här
Blanda köttet med soja och chilipulver och låt dra 30 minuter.
Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i kött, lite i taget så att det kokar hela tiden. Tillsätt lök, rotselleri, morot, tomatpuré och vitlök. Krydda med salt och peppar. Sjud på svag värme under lock ca 40 minuter.
Blanda mjöl med vatten och red av grytan. Tillsätt paprika och sjud 5 minuter.
Servera med kokt ris, majs och nachips.