Stek på picnicbog med äppelsky

Griskött och äpple är goda kamrater i smaksammanhang. Här får köttet sällskap av just äpple, både i skyn och som tillbehör. 

Ingredienser

8 portioner

1 ½ kg bogbladsstek

Kokspad:
1 liter drickfärdig äppeljuice
1 tsk salt
1 msk soja
2 krm svartpeppar
2 tsk timjan
1 lagerblad
1 gul lök, i klyftor
1 morot, i bitar

Till servering:
smörstekta äppelklyftor
smörslungad vitkål
sugarsnaps eller sockerärter

Gör så här

Mät upp äppeljuicen i en gryta där köttet sedan kan ligga trångt. Koka upp. Tillsätt kryddor, lök och morot.

Lägg i kött, koka upp och sänk värmen. Skumma och låt sjuda under lock 1− 1 ¼ timme. Vänd köttet en gång under kokningen.

Ta grytan från värmen men låt köttet ligga kvar i spadet ca 20 minuter. Förbered tillbehören.

Ta upp köttet och sila skyn. Skär köttet i skivor och servera med sky och tillbehör. 

Tips
Receptet kan även användas till bogbladsstek, som är beställningsvara i köttdisken. Den kan se lite marig ut med sitt t-formade ben mitt i, men när du väl tillagat den och skär loss köttet från benen får du en fantastiskt god måltid. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top