Bräserad stek av fransyska

Det här receptet kan du använda som grundrecept för bräsering av nötkött. När du bräserar tillagas köttet i fuktig värme, vilket passar styckningsdetaljer som fransyska eller bog, eftersom de är rika på bindväv och behöver lång tillagningstid för att bli möra. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg nätad fransyska 
salt och malen vitpeppar
2 msk smör
2 ½ dl mörk oxbuljong
4 hela morötter, skalade
8 steklökar, skalade

Gräddsky:
7 dl buljong (buljongen från koket förstärkt med tärning)
2 dl grädde

Till servering:
rårörda lingon eller gelé
pressgurka
kokt potatis

Gör så här

Krydda steken med salt och peppar. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Häll på buljong. Lägg ner morötter och lök.

Koka upp, sänk värmen och sjud under lock på låg värme cirka 2 timmar. Ta upp köttet och låt det vila i smörpapper medan du gör gräddskyn.

Gräddsky:
Mät upp 7 dl buljong i en kastrull. Häll på grädden, koka upp och sjud utan lock tills skyn tjocknat något. 

Servera köttet med gräddsky och tillbehör.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top