I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.

I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.
2 portioner
500 g lammentrecôte, i tunna skivor
2 msk rapsolja
4 msk sesamfrö, rostade
2 dl Sukiyakisås
800 g wokgrönsaker
1 + 1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 liten vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Till servering:
blandad sallad
sukiyakisås
Hetta upp rapsolja, sesamolja och vitlök i en wok eller stor stekpanna. Woka grönsakerna tills de får färg och krydda med salt och peppar.
Fördela salladsbladen på 4 tallrikar. Fördela de wokade grönsakerna ovanpå.
Hetta åter upp woken och häll i olja. Lägg i köttskivorna och strö över sesamfrön. Woka någon minut innan såsen hälls över och får koka in.
Fördela köttet på grönsakerna och servera genast. Servera med Sukiyakisås.