Salta köttet ordentligt och låt dra i ca 1 timme i rumstemperatur. Mixa en rub på rosmarin, fänkål, korianderfrön, vitlök och svartpeppar i ex en kaffekvarn. Torka av köttet genom att ’dutta’ med hushållspapper. Rulla det i örtblandningen och låt ligga och marinera 30 minuter.
Rök-grilla köttet i indirekt värme, ca 125°, till innertemperatur 53 − 55°. Det tar ca 60 minuter. Dela citronerna och pensla snittytan med rapsolja. Lägg citronerna med snittytan neråt på grillgallret och låt dem grilla med under de sista 4 minuterna av grilltiden. Vänd efter halva tiden.
Krispig potatis: Hetta upp olja till 170°. Krossa potatisarna lätt mellan dina handflator. Dela vitlöken i klyftor och krossa dem på samma sätt. Fritera potatisarna gyllenbruna tillsammans med vitlöksklyftorna. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper och salta.
Vitlöksfräst spenat: Hetta olja och smör i en panna. Fräs lök och vitlök gyllenbruna. Lägg ner spenaten och fräs snabbt under omrörning. Droppa över vitt vin och krydda med salt och peppar. Ta upp ur pannan och håll varmt till servering.
Ta upp köttet och svep in det i smörpapper. Låt vila 20 − 25 minuter. Tranchera i önskad tjocklek och servera med tillbehören.