Skinkfärsburgare med koriander, salvia och svartpeppar | Svenskt Kött

Skinkfärsburgare med koriander, salvia och svartpeppar

Skinkfärs är en ganska lyxig produkt, som kan användas till mycket. Här serverar vi den som en läcker och välkryddad burgare mellan bröd. 

Ingredienser

4 portioner

500 g skinkfärs
1 dl mjölk
2 skivor kantskuret vitt bröd, i små kuber
2 tsk farinsocker
½ msk salt
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk malen koriander
1 ½ msk finskuren färsk salvia eller 1 tsk torkad
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk smör

Till servering:
4 portionsbröd
4 stora skivor lagrad prästost
4 stora tomatskivor
fint skuren salladslök eller knipplök

Gör så här

Blanda samman mjölk och bröd. Låt svälla 5 minuter. Blanda ner färsen och övriga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och samla smak i kylskåp ca 30 minuter.

Tvätta händerna och olja in dem lätt. Forma 10 tunna biffar och använd tummen för att göra ett hål, 2 ½ cm Ø, i varje.

Hetta upp smör i en panna tills det blir ljust nötbrunt. Stek biffarna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.

Servering:
Servera burgarna i bröd med ostskiva, tomatskiva och salladslök.

Tips:
Du kan också laga fina köttbullar av färsen.

FLER RECEPT

Rulla till toppen