​Tartar på kalvinnanlår med semitorkade oliver, koriander och päron

En superlyxig råbiff på kalvinnanlår med läckra tillbehör. Servera som förrätt. 

Ingredienser

4 portioner

400 g kalvinnanlår
100 g svarta oliver
1 tsk chiliflakes
1 schalottenlök, finhackad
2 päron
1 kruka färsk koriander, hackad
olivolja
salt

Gör så här

Semitorkade oliver: Värm ugnen till 70˚. Skär oliverna i små bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och torka dem i ugnen ca 1 timme. Låt dem svalna på plåten.

Skär köttet i små, fina tärningar och blanda det med chili, salt och schalottenlök. Skär päronen i tunna skivor med mandolin eller vass kniv, och salta lätt på skivorna.

Fördela det kryddade köttet på assietter, och strö över oliver och koriander. Täck med päronskivorna och droppa över olivolja. Servera genast.

Thomas Sjögren

Receptet är skapat av Thomas Sjögren

Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och Kockarnas Kamp 2018. När han segrade i Årets Kock var han endast 1 månad ifrån att bli den yngsta vinnaren i tävlingens historia.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top