Citronspjäll med salvia

Underbart goda revbensspjäll med medelhavskänsla och doft av citron och salvia. Klyftpotatisen steker du i ugnen samtidigt med köttet. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll, i ribbor
1 citron, skivad
10 färska salviablad

Marinad:
1 citron, saft och rivet skal
2 msk soja
2 msk rapsolja
1 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk koncentrerad svampfond

Till servering:
klyftpotatis

Tomatsallad:
3 tomater, skivade
½ rödlök, hackad
20 svarta oliver

Gör så här

Blanda samman citronsaft, soja och rapsolja till marinaden. Rör ner senap, vitlök och svampfond. Häll marinaden i en tjock plastpåse, lägg i köttet och marinera cirka 2 timmar.

Värm ugnen till 175°. Lägg över köttet och marinaden i en ugnssäker form. Krydda med salt och stek i ugn cirka 45 minuter. Stek klyftpotatisen samtidigt i ugnen. 

Tomatsallad:
Varva tomat och lök och garnera med oliver.

Garnera spjällen med citronskivor och färska salviablad. Servera med potatisklyftor och tomatsallad.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top