Underbart goda revbensspjäll med medelhavskänsla och doft av citron och salvia. Klyftpotatisen steker du i ugnen samtidigt med köttet.
Citronspjäll med salvia
Ingredienser
4 portioner
1 kg tjocka revbensspjäll, i ribbor
1 citron, skivad
10 färska salviablad
Marinad:
1 citron, saft och rivet skal
2 msk soja
2 msk rapsolja
1 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk koncentrerad svampfond
Till servering:
klyftpotatis
Tomatsallad:
3 tomater, skivade
½ rödlök, hackad
20 svarta oliver
Gör så här
Blanda samman citronsaft, soja och rapsolja till marinaden. Rör ner senap, vitlök och svampfond. Häll marinaden i en tjock plastpåse, lägg i köttet och marinera cirka 2 timmar.
Värm ugnen till 175°. Lägg över köttet och marinaden i en ugnssäker form. Krydda med salt och stek i ugn cirka 45 minuter. Stek klyftpotatisen samtidigt i ugnen.
Tomatsallad:
Varva tomat och lök och garnera med oliver.
Garnera spjällen med citronskivor och färska salviablad. Servera med potatisklyftor och tomatsallad.