Griskött: Tjocka revben

Asiatiska spjäll char siu

Egentligen är char siu en traditionell kinesisk grill-rätt, men här kryddar vi revbensspjäll på samma sätt och tillagar i ugn. I receptet ingår sås på malda gula bönor, som är den vanligaste kryddan i kinesisk matlagning i alla regioner. Du hittar den i asiatiska butiker eller på den asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Det står ”Crushed yellow bean sauce” eller ”Ground yellow bean sauce” på burken.

Läs mer

Revbensspjäll provencale

Namnet provencale brukar betyda att det är vitlök i receptet. Här är det revbensspjäll som kryddas med vitlök och örter, och bakas smältande möra i ugn. 

Läs mer

Revbensspjäll, rökt sida och fläskbuljong

En läcker rätt att servera som sommarlunch när man har många gäster. Receptet kommer från Fredrik Anderssons, Sveriges Köttkock 2009, lunchmeny på Sveriges Grisföretagares stämma 2010, inspirerat av farmor Margits sommarmat.

Läs mer

Revbenssspjäll allt i ett

Det är verkligen praktiskt att lägga alla olika ingredienser till en rätt i en ugnsform och sedan låta maten laga sig själv. Här steker revbensspjäll, potatis och grönsaker tillsammans och de olika komponenterna ger fin smak till varandra. Och du kan göra annat medan maten står i ugnen. 

Läs mer

Grillade mexikanska spjäll på spett

Köttet på tjocka revbensspjäll passar utmärkt att grilla. Det innehåller lagom mycket insprängt fett för att köttet ska bli välsmakande och smältande mört. Mexikanska kryddor passar fint till. 

Läs mer

Barbequespjäll från Memphis

Så här gör du barbecue-spjäll på äkta amerikanskt vis. Spjällen förkokas och marineras innan man lägger dem på grillen. Självklart kan du grilla även i ugnen. Den smakrika marinaden kan användas som sås, om du kokar den först. 

Läs mer
Scroll to Top