Barbequespjäll från Memphis

Barbequespjäll från Memphis är tjocka revbensspjäll på äkta amerikanskt vis och givetvis ska dessa serveras med en krämig cole slaw. Spjällen förkokas och marineras innan man lägger dem på grillen. Den smakrika marinaden kan användas som sås, om du kokar den först.

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll
1−1½ liter kraftig köttbuljong

Marinad:
1 dl chilisås
2 msk Worcestershiresås
1 msk farinsocker
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 vitlöksklyfta, krossad
salt och malen svartpeppar

Krämig cole slaw med äpple:
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
250 g finstrimlad vitkål
1 rivet äpple granny smith
1 liten riven morot
1 liten skivad rödlök

Till servering:
grillade potatishalvor
grillad färsk ananas

Gör så här

Lägg spjällen i en kastrull. Koka upp buljongen i en annan kastrull. Häll kokande buljong över spjällen så att det täcker. Låt koka upp, sänk värmen och låt spjällen sjuda under lock ca 45 minuter.Ta upp spjällen och låt dem svalna.

Marinad: Blanda samman chilisås, worcestershiresås, socker paprika, chili och vitlök. Skär revbensspjället i ribbor, pensla med marinaden och marinera i kylskåp 2 timmar. Så här långt kan spjällen förberedas.

Krämig cole slaw: Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar. Blanda vitkål, äpple, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt minst en timme.

Ta upp spjällen ur marinaden och låt dem rinna av. Förbered de tillbehör du tänkt servera. Häll marinaden i en kastrull, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda till något tjockare konsistens.

Grilla revbensspjällen tills de är genomvarma. Vänd dem flera gånger under grillningen. Krydda med salt och peppar före servering.

Servera spjällen nygrillade med grillade potatishalvor, ananas, cole slaw och såsen av marinaden.

Tips!

Barbequespjäll från Memphis går också bra att tillaga på låg temperatur i vanlig ugn eller kamadogrill.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top