De här spetten görs på det i Kina så älskade grisköttet, och marineras i en marinad med kinesiska smaker.
Grillspett från Kina
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka, tärnad
Marinad:
½ dl olja
2 msk soja
2 msk färsk koriander, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 röd chili, finhackad
1 msk färsk ingefära, riven
Till servering:
jasminris
grillade grönsaker
Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marianden i en plastpåse. Lägg i köttet. Marinera i kyl 2 timmar.
Trä bitarna på spetten och grilla över grå glödbädd ca 6 minuter. Vänd flera gånger under tiden.
Servera de nygrillade spetten med jasminris och grillade grönsaker.
Tips:
Du kan annars grilla spetten i grillpanna eller 275° ugn.