Grillspett från Kina

De här spetten görs på det i Kina så älskade grisköttet, och marineras i en marinad med kinesiska smaker. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, tärnad

Marinad:
½ dl olja
2 msk soja
2 msk färsk koriander, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 röd chili, finhackad
1 msk färsk ingefära, riven

Till servering:
jasminris
grillade grönsaker

Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marianden i en plastpåse. Lägg i köttet. Marinera i kyl 2 timmar.

Trä bitarna på spetten och grilla över grå glödbädd ca 6 minuter. Vänd flera gånger under tiden.

Servera de nygrillade spetten med jasminris och grillade grönsaker.

Tips:
Du kan annars grilla spetten i grillpanna eller 275° ugn. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen