Ta vara på sensommarens krusbär och servera dem varma tillsammans med ugnsstekta revbensspjäll som kryddats med ingefära.

Ta vara på sensommarens krusbär och servera dem varma tillsammans med ugnsstekta revbensspjäll som kryddats med ingefära.
4 portioner
1 kg tjocka revbensspjäll
1 ½ tsk ingefära
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Varma krusbär:
4 dl krusbär
½ dl vatten
1 ½ dl strösocker
Till servering:
kokt potatis
Värm ugnen till 175°. Lägg spjället i en ugnssäker form och strö över ingefära, salt och peppar. Stek spjället i mitten av ugnen först med bensidan uppåt, ca 30 minuter. Vänd spjället och stek ytterligare ca 1 timme. Spjället är färdigt när benen nätt och jämnt lossar från köttet. Låt spjället vila i smörpapper 10 minuter.
Snoppa krusbären. Koka upp dem med vatten och socker. Sänk värmen och sjud ca 15 minuter. Rör om då och då.
Skär upp spjällen i ribbor. Servera krusbären till spjällen och kokt potatis.