Lägg revbensspjällen i en kastrull. Häll glögg och vatten över revbenen och koka upp. Skumma av. Addera kryddor och grönsaker till kastrullen. Låt sjuda i ca 1-1,5 h tills revbenen har blivit möra. Låt revbenen stå i lagen och kallna. Ta upp revbensspjället när det blivit kallt och sila av lagen. Du kan antingen dela upp revbenen i mindre bitar eller behålla spjället helt. Så här långt kan du förbereda innan.
Glaze: Sila lagen och reducera till ca 1/3, 2-3 dl. Addera ingefära, sirap och sambal oelek. Smaka av med peppar och salta eventuellt.
Glasera revbensspjällen med en pensel.
Värm ugnen till 100 grader.
Värm i ugnen tills de är genomvarma, ca 30 min.
Tips!
Om du inte vill servera revbensspjällen direkt går de bra kyla efter att du glaserat dem och sen värma upp innan serveirng. Ett bra sätt om du vill förbereda innan julbordet!