Det är verkligen praktiskt att lägga alla olika ingredienser till en rätt i en ugnsform och sedan låta maten laga sig själv – som till dessa revbenssspjäll allt i ett. Här steker man revbensspjäll, potatis och grönsaker tillsammans och de olika komponenterna ger fin smak till varandra. Och du kan göra annat medan maten står i ugnen.
Revbenssspjäll allt i ett
Ingredienser
6 portioner
1,2 kg tjocka revbensspjäll, skuret i ribbor
6 medelstora potatisar, i klyftor
2 röda eller gula lökar, i klyftor
225 g brytbönor, kokta
2 stora tomater, i halvor
2 gula paprikor, i stora bitar
Grillsås:
2 msk olja
½ msk soja
½ tsk rosmarin
½ vitlöksklyfta, riven
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 175°C. Lägg kött, potatis och lök i en långpanna.
Blanda samman alla ingredienser till såsen och pensla kött och potatis. Lägg på bönor och tomater. Stek i ugn ca 35 minuter tills köttet är genomstekt. Lägg på paprikan efter halva tiden.
Servera rätten genast direkt ur formen.