Nog är det härligt att kunna tillaga hela middagen i en och samma gryta! Högrev är ett kött som behöver ganska lång koktid, men sista momentet går i den här rätten går snabbt. Receptet kan dubbleras.

Nog är det härligt att kunna tillaga hela middagen i en och samma gryta! Högrev är ett kött som behöver ganska lång koktid, men sista momentet går i den här rätten går snabbt. Receptet kan dubbleras.
4 portioner
500 g högrev i tunna skivor
1 msk smör
½ dl koncentrerad oxfond med rödvin (eller 1 oxbuljongtärning och ½ dl rött vin)
3 dl vatten
10 fasta potatisar, skalade och skivade
2 morötter, i strimlor
3 dm purjolök, strimlad
2 lagerblad
½ msk gula senapsfrön
1 ½ tsk salt
Bryn köttskivorna i smör i en väl tilltagen gryta. Tillsätt oxfond och vatten och koka upp.
Sänk värmen till låg och sjud köttet under lock ca 1 timme. Känn med en provsticka att köttet är mört.
Lägg ner potatisskivor, morotsstrimlor, purjolök, lagerblad, senapsfrön och salta. Koka upp, sänk till låg värme och sjud tills potatisen är klar.