Den här chilin är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Gör i ordning i förväg, så är det bara att värma grytan före servering. Perfekt till fredagsmys!

Den här chilin är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Gör i ordning i förväg, så är det bara att värma grytan före servering. Perfekt till fredagsmys!
10 portioner
1,2 kg högrev, benfri
1 liter köttbuljong
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, pressade
400 g krossade tomater
1 röd chili, finhackad
1 grön chili, finhackad
2 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
½ dl chilisås
2 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
2 dl torkade bönor, blötlagda
salt och malen svartpeppar
Till servering:
majstortillas
tacosås
guacamole
färsk koriander
Lägg köttet i en gryta och fyll på med buljong. Lägg i lök och vitlök. Koka upp och skumma.
Tillsätt tomater och krydda med chili, chilipulver, paprikapulver, chilisås, spiskummin och oregano. Lägg i bönorna. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört.
Ta upp köttet och dela det i strimlor. Lägg tillbaka det i grytan. Krydda med salt och peppar. Ge grytan ett uppkok före servering och servera med majstortillas och klassiska taco-tillbehör.
Tips:
Det går även bra att laga den här rätten med bog eller bringa.