Chili con carne med högrev

Chili con carne med helt kött

Denna chili con carne med högrev är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Den är är också lite lyxigare än den klassiska varianten som görs med köttfärs. Gör den gärna i förväg så är det bara att värma grytan före servering. Perfekt till fredagsmyset! Servera tillsammans med tortillabröd, tacosås, guacamole och färsk koriander. Vill du inte använda högrev går det lika bra att välja bog eller bringa.

Kom ihåg att alltid välja svensk kött som både är hållbart och smart. Då bidrar du dessutom till en lägre klimatpåverkan globalt, lägre antibiotikaanvändning, fler arbetstillfällen samt en högre självförsörjningsgrad i Sverige.

Ingredienser

10 portioner

1,2 kg högrev, benfri
1 liter köttbuljong
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, pressade
400 g krossade tomater
1 röd chili, finhackad
1 grön chili, finhackad
2 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
½ dl chilisås
2 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
2 dl torkade bönor, blötlagda
salt och malen svartpeppar

Till servering:
tortillabröd
tacosås
guacamole
färsk koriander

Gör så här

Lägg köttet i en gryta och fyll på med buljong. Lägg i lök och vitlök. Koka upp och skumma.

Tillsätt tomater och krydda med chili, chilipulver, paprikapulver, chilisås, spiskummin och oregano. Lägg i bönorna. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört.

Ta upp köttet och dela det i strimlor. Lägg tillbaka det i grytan. Krydda med salt och peppar. Ge grytan ett uppkok före servering och servera med majstortillas och klassiska taco-tillbehör.

Tips: Det går även bra att laga den här rätten med bog eller bringa.

FLER RECEPT

Rulla till toppen