Det här är en mild och god chili con carne med köttfärs som även små barn brukar gilla. Vill du ha mer hetta i din chili, ös på med kryddor som chilipulver, spiskummin och paprikapulver.
Chili con carne med köttfärs
Ingredienser
4 portioner
400 g nötfärs
2 gula lökar, hackade
2 msk neutral olja
1 grön paprika, tärnad
400 g krossade tomater
2 msk konc oxfond
1 msk chilipulver
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mejram
800 g vita bönor i tomatsås
Till servering:
frasigt bröd
gräddfil
majskorn
Gör så här
Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt paprika och färs, och bryn några minuter.
Tillsätt tomater, fond, vitlök och chilipulver. Sjud under lock ca 20 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.
Smaksätt med salt och peppar och blanda väl. Blanda ner bönor och mejram. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av och justera kryddningen efter smak.
Servera med bröd, majskorn och gräddfil.