Tacos är fredagsmyset framför allt i svenska svenska familjer. Här får du tips om goda tillbehör till tacofärsen, och vad du kan göra av resterna.

Tacos är fredagsmyset framför allt i svenska svenska familjer. Här får du tips om goda tillbehör till tacofärsen, och vad du kan göra av resterna.
4 portioner
600 g nötfärs
2 msk neutral olja
1 gul lök, finhackad
4–5 tsk tacokrydda
1 dl köttbuljong
½ dl tomatpuré
Tillbehör:
mjuka tortillabröd eller tacoskal
strimlad isbergssallad
färska tomater
strimlad slanggurka
gräddfil
tacosås
riven ost
guacamole
Blanda samman alla ingredienser till tacokryddan och rör ihop guacamolen. Hacka och strimla grönsakerna. Riv osten.
Fräs köttfärsen i en stekpanna och lägg över den i en gryta. Skala och finhacka löken. Fräs den och lägg den över i grytan.
Rör ner tacokrydda, köttbuljong och tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 15 minuter under lock. Lägg upp alla tillbehör i skålar.
Servera köttfärsen med bröd, grönsaker, ost, tacosås och guacamole.
Blev det rester av middagen? Här får du tips på hur du kan använda överbliven tacofärs.
»Tacopaj
»Färsfylld giffel
»Köttfärsfylld bakpotatis
»Pannkakssurror