Pannkakssnurror | Svenskt Kött

Pannkakssnurror

Pannkakssnurror är trevligt att bjuda på som förrätt eller mingelmat. De är också praktiska att packa i matsäckskorgen till utflykten. 

Ingredienser

20 bitar

Pannkaka:
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Fyllning:
5 dl köttfärssås
1 dl riven ost

Gör så här

Värm ugnen till 225º.

Pannkaka:
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen, ett i taget. Låt smeten svälla ca 20 minuter.

Häll smeten i smord ugnssäker form ca 20 x  30 cm och grädda pannkakan ca 20 minuter.

Stjälp upp pannkakan på smörgåspapper och strö över hälften av osten. Bred på köttfärssås i ett jämnt lager och strö över resterande ost. Rulla ihop på längden och vira folie runt rullen och låt ligga en stund.

Skär i skivor före servering.

Tips:
Gör pannkakssnurror när du har överbliven köttfärssås eller köttfärsröra.

FLER RECEPT

Rulla till toppen