Pannkakssnurror är trevligt att bjuda på som förrätt eller mingelmat. De är också praktiska att packa i matsäckskorgen till utflykten.
Pannkakssnurror
Ingredienser
20 bitar
Pannkaka:
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Fyllning:
5 dl köttfärssås
1 dl riven ost
Gör så här
Värm ugnen till 225º.
Pannkaka:
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen, ett i taget. Låt smeten svälla ca 20 minuter.
Häll smeten i smord ugnssäker form ca 20 x 30 cm och grädda pannkakan ca 20 minuter.
Stjälp upp pannkakan på smörgåspapper och strö över hälften av osten. Bred på köttfärssås i ett jämnt lager och strö över resterande ost. Rulla ihop på längden och vira folie runt rullen och låt ligga en stund.
Skär i skivor före servering.
Tips:
Gör pannkakssnurror när du har överbliven köttfärssås eller köttfärsröra.