Skinkpaj med soltorkade tomater | Svenskt Kött

Skinkpaj med soltorkade tomater

Den här pajen kan du servera som lunch eller kvällsrätt, eller som mingelmat. Den pryder sin plats på en buffé och passar även som förrätt. 

Ingredienser

4 portioner eller 8 bufféportioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
250 g rökt skinka, tärnad
50 g soltorkade tomater, strimlade
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
½ krm kajenn
3 dl lagrad ost, riven

Till servering:
grönsallad

Du behöver också:
en pajform, 25 cm Ø

Gör så här

Värm ugnen till 200º. Smörj pajformen med olja

Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä pajformen med deg. Nagga bottnen med gaffel och ställ formen i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan ca 10 minuter.

Skölj oljan av tomaterna. Lägg skinka och tomater i formen. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och kryddor, blanda ner osten och häll blandningen i formen. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg.

Servering:
Skär upp pajen i tårtbitar och servera med grönsallad. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen