Den här pajen kan du servera som lunch eller kvällsrätt, eller som mingelmat. Den pryder sin plats på en buffé och passar även som förrätt.
Skinkpaj med soltorkade tomater
Ingredienser
4 portioner eller 8 bufféportioner
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
250 g rökt skinka, tärnad
50 g soltorkade tomater, strimlade
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
½ krm kajenn
3 dl lagrad ost, riven
Till servering:
grönsallad
Du behöver också:
en pajform, 25 cm Ø
Gör så här
Värm ugnen till 200º. Smörj pajformen med olja
Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä pajformen med deg. Nagga bottnen med gaffel och ställ formen i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan ca 10 minuter.
Skölj oljan av tomaterna. Lägg skinka och tomater i formen. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och kryddor, blanda ner osten och häll blandningen i formen. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg.
Servering:
Skär upp pajen i tårtbitar och servera med grönsallad.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost
Mingeltallrik med chilikotlett och skinkpaj
Pasta med fläskytterfilé, champinjoner och soltorkade tomater
Baconfylld fläskkarré med sparris, örtmajonnäs och tomater
Gratäng på rimmad oxbringa, tomater och parmesan
Helstekt skomakarbit med grillade tomater