”Chili con karré” med garbanzoquesedillas | Svenskt Kött

”Chili con karré” med garbanzoquesedillas

En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset! 

Ingredienser

4 portioner

600 g fläskkarré, tärnad 1 ½ x 1 ½ cm
2 msk neutral olja
½ tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
1 krm chilipulver
1 rödlök, hackad
300 g tomater, krossade
1 röd chili, finstrimlad
1 dl köttbuljong
salt
200 g kidneybönor, kokta
200 g bondbönor, förvällda

Garbanzoquesadillas:
½ kg potatis rå, tärnad
1 gul lök, hackad
smör
300 g garbanzobönor, kokta
100 g philadelphiaost
½ dl persilja, grovhackad
salt och malen vitpeppar
2 stora spenattortillas
2 msk rapsolja
3 msk sweet chilisås

Till servering:
4 st majskolvar, kokta
smör till stekning
100 g rotselleri, finstrimlad
olja till fritering

Gör så här

Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt spiskummin, koriander, chili och lök mot slutet av bryningen. Lägg i tomat och chili. Häll på buljong och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud ca 30 minuter. 

Garbanzoquesadillas:
Råstek potatis och lök i smör. Blanda med garbanzobönor, färskost och persilja. Hit kan rätten förberedas. Lägg fyllningen mellan tortillas och stek dem i olja. Pensla med sweet chilisås och skär i tårtbitar.

Servering:
Stek majskolvarna i smör. Fritera selleristrimlorna i olja i en stekpanna och strö över chili. Salta köttet, vänd ner bönorna och hetta upp. Servera köttet med quesadillas, majs och selleri. 

Receptet har tagits fram i samarbete med Bon Appetit

FLER RECEPT

Rulla till toppen