En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset!
Chili con karré med garbanzoquesedillas
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskkarré, tärnad 1 ½ x 1 ½ cm
2 msk neutral olja
½ tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
1 krm chilipulver
1 rödlök, hackad
300 g tomater, krossade
1 röd chili, finstrimlad
1 dl köttbuljong
salt
200 g kidneybönor, kokta
200 g bondbönor, förvällda
Garbanzoquesadillas:
½ kg potatis rå, tärnad
1 gul lök, hackad
smör
300 g garbanzobönor, kokta
100 g philadelphiaost
½ dl persilja, grovhackad
salt och malen vitpeppar
2 stora spenattortillas
2 msk rapsolja
3 msk sweet chilisås
Till servering:
4 st majskolvar, kokta
smör till stekning
100 g rotselleri, finstrimlad
olja till fritering
Gör så här
Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt spiskummin, koriander, chili och lök mot slutet av bryningen. Lägg i tomat och chili. Häll på buljong och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud ca 30 minuter.
Garbanzoquesadillas:
Råstek potatis och lök i smör. Blanda med garbanzobönor, färskost och persilja. Hit kan rätten förberedas. Lägg fyllningen mellan tortillas och stek dem i olja. Pensla med sweet chilisås och skär i tårtbitar.
Servering:
Stek majskolvarna i smör. Fritera selleristrimlorna i olja i en stekpanna och strö över chili. Salta köttet, vänd ner bönorna och hetta upp. Servera köttet med quesadillas, majs och selleri.
Receptet har tagits fram i samarbete med Bon Appetit