Fläskkotlett med salvia och citron
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter med ben, á 150 g
salt och malen svartpeppar
1 kruka färsk salvia, plockade blad
½ citron, saft och rivet skal
smör till stekning
Papardelle:
300 g papardelle
½ gul lök, finhackad
1 msk smör
1 tomat, tärnad
½ citron, saft
ev riven parmesanost
Haricots verts med tomater:
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk smör
250 g haricots verts
3 tomater, tärnade
salt och malen svartpeppar
Gör så här
Stek salviabladen försiktigt i smör. Låt dem svalna på hushållspapper så behåller de sin frasighet.
Krydda kotletterna med salt och peppar, och stek dem i smör i en stekpanna. När de har fått färg på båda sidor sänker du temperaturen för att kotletterna ska bli genomstekta utan att brännas. Innertemperaturen ska vara ca 70˚. Lägg kotletterna på ett fat och håll dem varma till servering.
Papardelle:
Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den rinna av. Fräs löken i smör i en rymlig kastrull 5 minuter. Skär tomaterna i små tärningar och låt dem fräsa med i någon minut. Tillsätt citronsaft. Vänd ihop med pastan.
Haricots verts med tomat:
Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlöken i smör och vänd ner bönorna. Blanda sist ner tomaterna och rör om ordentligt. Allt ska bli genomvarmt. Krydda med salt och peppar.
Häll ner skyn som bildats av kotletterna i pastan. Fördela citronsaft och rivet citronskal över kotletterna. Strö över salviabladen. Servera fläskkotletterna med pasta, bönor och riven parmesan.