Fläskkotlett med salvia och citron

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter med ben, á 150 g
salt och malen svartpeppar
1 kruka färsk salvia, plockade blad
½ citron, saft och rivet skal
smör till stekning

Papardelle:
300 g papardelle 
½ gul lök, finhackad
1 msk smör
1 tomat, tärnad
½ citron, saft
ev riven parmesanost

Haricots verts med tomater:
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk smör
250 g haricots verts
3 tomater, tärnade
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Stek salviabladen försiktigt i smör. Låt dem svalna på hushållspapper så behåller de sin frasighet.

Krydda kotletterna med salt och peppar, och stek dem i smör i en stekpanna. När de har fått färg på båda sidor sänker du temperaturen för att kotletterna ska bli genomstekta utan att brännas. Innertemperaturen ska vara ca 70˚. Lägg kotletterna på ett fat och håll dem varma till servering. 

Papardelle:
Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den rinna av. Fräs löken i smör i en rymlig kastrull 5 minuter. Skär tomaterna i små tärningar och låt dem fräsa med i någon minut. Tillsätt citronsaft. Vänd ihop med pastan. 

Haricots verts med tomat: 
Tillaga bönorna enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlöken i smör och vänd ner bönorna. Blanda sist ner tomaterna och rör om ordentligt. Allt ska bli genomvarmt. Krydda med salt och peppar. 

Häll ner skyn som bildats av kotletterna i pastan. Fördela citronsaft och rivet citronskal över kotletterna. Strö över salviabladen. Servera fläskkotletterna med pasta, bönor och riven parmesan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT