Fläskkotlett med lavendelhonung, grillad citron och caponata med rostade pinjenötter.

En stadig fläskkotlett på ben, med en kyss lavendelhonung och smakintensiv Caponata till, smakar precis som en solig påsk på Sicilien. Detta härliga recept på fläskkotlett med lavendelhonung och caponata passar precis lika bra till vår svenska påsk.

Ingredienser

4 svenska fläskkotletter med svålen kvar
lavendelhonung
2 citroner
salt
svartpeppar
smör
olivolja

Caponata:
2 st aubergine
4 stjälkar blekselleri
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 st spetspaprikor
400 gram krossad tomat
2 dl vatten
5 msk rödvinsvinäger
5 msk socker
20 stora och urkärnade gröna oliver
1 ½ dl kapris
1 ½ dl sultan russin
1kruka persilja, hackad.
1 kruka basilika, hackad.
Torkade chili flakes efter smak
50 gram pinjenötter
olivolja

Servering:
surdegsbröd
rostade pinjenötter
olivolja

Gör så här

Snitta svålen på fläskkotletterna och krydda de väl med salt och svartpeppar. Stek dem i smör och olivolja och stek svålen extra länge för att få den krispig. Dela citronerna i två och stek dem på fruktköttsidan. När kotletterna börjar bli klara så pensla dem rikligt med lavendelhonung.  

 Caponata: Tärna aubergine, strimla selleri och paprika samt hacka lök och vitlök. Stek dem försiktigt och länge i rikligt med olivolja så de blir mjuka och krydda med salt och peppar. Slå på vinäger, socker och de konserverade tomaterna med 2 dl vatten. Låt koka ihop så det blir en tät och tjock caponata. Hacka örter, skiva oliver och rosta pinjenötterna lätt i torr panna. Blanda ner örter, oliver, kapris och sultanrussin i caponatan. Toppa med de rostade pinjenötterna. 

 Servera med extra rostade pinjenötter på caponatan, en extra rippel olivolja och en skiva surdegsbröd. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top