Den här salladen har lånat inspiration från klassiska Salade Lyonnaise. Originalreceptet innehåller rökt fläsk, pocherade ägg och brödkrutonger, men det går precis lika bra att servera kokta ägg till rimmat fläsk. Krutonger går bra att lägga till.
Ingredienser
4 portioner
300 g rimmat fläsk, grovt strimlat
2 hårdkokta ägg, klyftade
100 g champinjoner, skivade
1 avokado, skivad
2 msk citron, pressad
1 knippa rädisor, halverade
75 g ädelost, smulad
blandade sallatsblad t ex rucola, rossi, mache, frisée
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
salt och vitpeppar
Gör så här
Stek fläsket knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Pensla avokadon med citronsaft.
Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Servering: Blanda samman alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen vid servering.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!