
Grillad lammentrecôte med sparris och romesco
Det här receptet på grillad lammentrecôte med sparris och romesco-sås är verkligen ljuvligt och för tankarna till medelhavet.
Det här receptet på grillad lammentrecôte med sparris och romesco-sås är verkligen ljuvligt och för tankarna till medelhavet.
Katsu sando är en japansk macka. Detta recept på japansk katsu sando på lamm är framtaget av Erik Videgård.
Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lammentrecote i hel bit. Sedan ett tag tillbaka har vi kunnat köpa entrecote av lamm, och självklart är styckningsdetaljen mycket mindre än en entrecote av nöt. Servera köttet med ett hemgjort kryddsmör.
I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.
Vill du prova ett riktigt spännande recept på lammentrecote, så är det här något för dig. Köttet serveras med en ljummen sallad, som också innehåller kryddig lammkorv.
Lammentrecôte är en liten, fin styckningsdetalj. Självklart är den inte lika stor som entrecôte från nötkreatur, och den kan därför enkelt stekas hel i panna. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska helsteka lammentrecôte. Du får också tips på en mängd välsmakande tillbehör.