Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris).
Kokoswok med strimlat fläskkött
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk skinka eller putsad kotlettrad, strimlad
2 msk soja
2 msk olja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten purjolök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
Sås:
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosflingor
1 msk flytande honung
2 krm sambal oelek
Till servering:
rostade kokosflingor
jasminris
Gör så här
Blanda samman köttet med sojan i en skål.
Sås:
Koka upp kokosmjölk och kokosflingor, sila och pressa ut vätskan ur kokosen ordentligt. Blanda ner honung och sambal oelek i kokosblandningen.
Hetta upp olja i wok eller stor stekpanna. Fräs kött och vitlök ett par minuter. Tillsätt grönsakerna, häll över såsen, rör om och blanda väl.
Servering:
Servera woken genast med jasminris och rostade kokosflingor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs
Wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter
Quinoasallad med broccoli och strimlat innanlår av färsk skinka
Tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus
Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker
Färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing