Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris).

Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris).
4 portioner
500 g färsk skinka eller putsad kotlettrad, strimlad
2 msk soja
2 msk olja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten purjolök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 grön paprika, strimlad
Sås:
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosflingor
1 msk flytande honung
2 krm sambal oelek
Till servering:
rostade kokosflingor
jasminris
Blanda samman köttet med sojan i en skål.
Sås:
Koka upp kokosmjölk och kokosflingor, sila och pressa ut vätskan ur kokosen ordentligt. Blanda ner honung och sambal oelek i kokosblandningen.
Hetta upp olja i wok eller stor stekpanna. Fräs kött och vitlök ett par minuter. Tillsätt grönsakerna, häll över såsen, rör om och blanda väl.
Servering:
Servera woken genast med jasminris och rostade kokosflingor.