Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs

Strimlat fläskkött i baobröd med lättpicklad kål och chilimajonnäs passar fint som fredagsmat. Här marineras köttet i en härlig marinad och serveras i fluffiga bao-bröd med lättpicklad kål, chilimajonnäs och färsk koriander. Köttet kan med fördel marineras dagen innan och förvaras i kylen. Djupfrysta baobröd kan köpas i asiatiska mataffärer, annars bakar du dem själv efter receptet längst ner. Chilimajonnäs gör du enkelt genom att blanda ner önskad mängd srirachasås, sambal oelek eller chilisås av ketchuptyp i majonnäs.

Ingredienser

4 personer

400 g wokstrimlor av griskött, alt innanlår eller karré

Marinad:
1 tsk mörk miso
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 lime, finrivet skal och saft
¼ spansk peppar, finhackad
neutral rapsolja till stekning

Lättpicklad kål:
½ spetskål, strimlad
1 tsk havssalt
4 salladslökar, strimlade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk färsk ingefära, riven
2 msk sesamfrön
¾ färsk röd chili, finhackad
1 tsk honung
1 lime, finrivet skal och saft
2 msk asiatisk fisksås

Till servering:
8 baobröd
1 dl chilimajonnäs
½ kruka färsk koriander

Gör så här

Marinad: Blanda samman miso, soja, honung, skal och saft från lime samt finhackad chili i en bunke. Vänd ner köttet och låt det stå och dra i minst 15–20 minuter.

Lättpicklad kål: Lägg spetskålen i en skål, strö över salt och kläm lite på kålen så att den faller ihop lite. Vänd ner salladslök, sesamfrön och chili. Rör ihop honung, skal och saft från lime samt fisksås och blanda samman. Låt kålen dra i 15 minuter.

Hetta upp oljan till stekning i en panna och stek köttet i omgångar i ca 2 minuter. Det ska få fin stekyta och fortfarande vara saftigt i mitten. Lägg upp kött, kål, bröd, chilimajonnäs och koriander i små skålar.

Servering: Låt var och en fylla sina baobröd med det nystekta i köttet, chilimajonnäs, picklad kål och färsk koriander.

Receptet är skapat av Mikkel Karstad.

Mikkel Karstad

Receptet är skapat av Mikkel Karstad

Mikkel Karstad fokuserar sin matlagning på upplevelser för alla sinnen som baseras på hans nyfikenhet för natur och de grönsaker som är i säsong. säsongsgrönsaker. Han har ett förflutet på Michelin-restauranger och är författare till kokboken Evergreen, där matglädje och estetik är mycket viktig. Uppdraget är att inspirera till att äta grönare och använda grönsaker under alla säsonger.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top