Tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus | Svenskt Kött

Tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus

Plockmat inspirerar till trevlig samvaro och spännande samtal runt bordet. Varför inte svänga ihop denna goda rätt och fylla tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus? Innanlår av skinka hittar du ibland under namnet minutstrimlor i köttdisken.

Ingredienser

4 personer

400 g innanlår av skinka, strimlat
1 tsk korianderfrön
1 stjärnanis
2 tsk chili flakes
½ tsk salt
½ krm malen vitpeppar
neutral rapsolja till stekning

Hummus:
240 g kokta kikärtor
2 msk olivolja
3 msk tjock yoghurt
2 msk vinäger
1 tsk honung

Saltad kål:
400 g spetskål, strimlad
1 tsk salt
½ kruka färsk mynta, 10 g
½ kruka färsk koriander, 10 g

Tillbehör:
8 tortillas
2 dl tjock yoghurt

Gör så här

Rosta korianderfrön, stjärnanis och chili flakes i en torr, het panna. Krossa dem i en liten mortel eller kryddkvarn. Lägg minutstrimlorna i en skål, vänd ner de rostade kryddorna, salt och peppar. Låt dra i ca 15 minuter.

Hummus: Lägg i kikärtorna i skålen till en matberedare med lite av vattnet från burken. Kör ärtorna med olja, yoghurt, vinäger och honung i matberedaren till en slät hummus.  Krydda med salt och peppar. Lägg upp i en skål.

Saltad kål: Lägg kålen i en skål, strö över salt och peppar och gnid in i kålen. Låt den stå och dra i 10-15 minuter. Vänd ner mynta och koriander i kålen. Lägg upp i en skål.

Hetta upp oljan till stekning i en panna. Bryn köttet 1 ½ minut i omgångar och lägg upp i en skål. Värm tortillabröden.

Servering: Låt var och en fylla sitt tortillabröd med hummus, kål, yoghurt och köttstrimlor.

FLER RECEPT

Rulla till toppen