Thaisoppa med innanlår av skinka, lime, ingefära och kokosmjölk | Svenskt Kött

Thaisoppa med innanlår av skinka, lime, ingefära och kokosmjölk

Här kommer receptet på en fantastisk thaisoppa med innanlår av skinka, lime, ingefära och kokosmjölk. Det svenska innanlåret av skinka får sällskap av thailändska smaker som kokos, ingefära, chili och vitlök. Ingefäran behöver inte vara finskuren eftersom den kastas efter kokningen. 

Ingredienser

4 personer

400 g innanlår av skinka, strimlat
4 vitlöksklyftor, i små tärningar
1 stor gul lök, finhackad
4 cm färsk ingefära, i stora bitar
2 tsk neutral rapsolja
1 tsk chili flakes
1 liter köttbuljong
250 g färska champinjoner, skivade
1 röd spansk peppar, strimlad
3 dl kokosmjölk
3 msk asiatisk fisksås
4 msk pressad limesaft
salt och malen vitpeppar

Tillbehör:
kokt jasminris

Gör så här

Torka av köttet med hushållspapper, krydda med salt och ställ det i kylskåpet. Koka riset till servering enligt anvisning på förpackningen.

Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök, ingefära och chili flakes på medelvärme under omrörning i 30 sekunder. Tillsätt buljongen. Lägg på lock och låt den koka på låg värme i ca 10 minuter. Sila buljongen och kasta lök och vitlök.

Ge buljongen ett uppkok, tillsätt köttet och låt sjuda på medelvärme i 2–3 minuter. Tillsätt kokosmjölken under omrörning. Tillsätt champinjoner och strimlad chili. Låt soppan koka upp och smaksätt med fisksås, limesaft, salt och peppar.

Servering: Servera soppan med ris som var och en lägger i sin sopptallrik.

FLER RECEPT

Rulla till toppen