Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma.

Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma.
1 portion
2 skivor rökt lammstek
5 st vaxbönor, färska
5 st haricots verts, färska
1 portionsbröd, fullkorn
½ dl hummus
2 blad romansallad
flingsalt
Hummus:
2 dl kikärter, kokta i burk
2 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1 citron, saften
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Hummus:
Låt kikärterna rinna av och mixa dem med tahini, vitlök, citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
Förväll bönorna i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten.
Bred hummus på brödet, lägg på sallad och lammstek. Toppa med bönor och salt.