Macka med rökt lammstek, hummus, vaxbönor och haricots verts

Det här är en härlig lunch- eller kvällsmacka med fina smaker som harmonierar. Passa på att göra den när du har rökt lammfiol hemma. 

Ingredienser

1 portion

2 skivor rökt lammstek
5 st vaxbönor, färska
5 st haricots verts, färska
1 portionsbröd, fullkorn
½ dl hummus
2 blad romansallad
flingsalt

Hummus:
2 dl kikärter, kokta i burk
2 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1 citron, saften
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

Hummus:
Låt kikärterna rinna av och mixa dem med tahini, vitlök, citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.

Förväll bönorna i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten.

Bred hummus på brödet, lägg på sallad och lammstek. Toppa med bönor och salt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top